Roser Guasch

ROSER GUASch

(Les Masies de Sant Miquel, Banyeres del Penedès, 1969)

Escric des que vaig aprendre’n. M’agradaven les paraules i els sons que feien. La bona lletra. És per això que vaig estudiar la carrera de Filologia Catalana i després dos cursos de Doctorat en llenguatges narratius a la Universitat Rovira i Virgili. Em dedico a l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes i visc a Tarragona.

El camí literari s’inicia amb la publicació del relat Saps qui és Camille Claudel?, dins el llibre Suc de Llimona, del col·lectiu Cisca Lafell, Ed. Columna, 1996. Dos anys després, el 1998 vaig guanyar ex aequo el premi Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, amb l’obra L’amistat de les pedres, que es va publicar l’any següent a Arola Editors. Aquest llibre enceta l’any 1999 la col·leció Dàctil Poesia en aquesta mateixa editorial. També el 1999 vaig guanyar el tercer premi Joan Duch de Juneda amb l’obra Lliris de mar, que es va publicar al volum Batecs, Editorial Fonoll, l’any 2000. En aquests anys, també escric ressenyes literàries al diari Avui i al diari El Punt.

L’any 2002 publico el recull de cinc poesies Josep Cañas. El retorn de Mèxic a Revista de Girona, núm. 210. L’any 2003 publico el llibre de poesia Plena de tu, a l’editorial Trujal, Cambrils. L’any 2005 publico La terra del record, novament a l’editorial Arola Editors. Un llibre de poesia amb pintures de Maria Teresa Baltasar. L’any 2007 escric per encàrrec el llibre de narrativa Cambrils, espais per a la calma, Arola Editors, amb fotografies de Rafael López-Monné, traduït a l’anglès i a l’espanyol. L’any 2009 publico el llibre de poesia Fulles de llorer, Arola Editors. El segueixen Platja Llarga i Vindrà la nit, ambdós llibres publicats també per Arola el 2015. Vindrà la nit conté poesies de Plena de tu i pintures de Joan Descals. El 2019 surt al carrer  El camí dels molins, amb aquarel·les de Camil·la Pérez Salvà.

Els assaigs literaris versen sobre l’obra de l’escriptora Maria Àngels Anglada, d’entre els quals destaquen: M. Àngels Anglada: La poesia és un dels petits reductes de llibertat que encara tenim, dins “Revista de Catalunya”, núm. 149, març 2000; La poètica de Maria Àngels Anglada, dins “Serra d’Or”, maig 2000 i El cor. Pretext poètic en la poesia de Maria Àngels Anglada, dins Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes Volum I, Biblioteca Abat Oliba , 247, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, maig de 2003.

signatura

 

 

 

 

ROSER GUASCH ESCRIPTORA

 

REFERÈNCIES